Canine Science Forum
5-9 July 2008
Budapest, Hungary

Sajtóközlemény

Last modified: 01/02/2008

Canine Science Forum – Budapest, július 5-9.

Büszkék lehetünk, hiszen a nemzetközi tudományos szaksajtó szalagcímein – már nem először – magyar etológus kutatók eredményeit olvashatjuk. A kutyaugatás értelmezésére kidolgozott új számítógépes elemzőprogram igazi áttörést jelenthet a kutyák kommunikációjának megértésében. Nem csoda, hogy a kutyák és közeli rokonaik evolúcióját viselkedését, genetikáját, kognitív képességeit vizsgáló kutatók első nemzetközi konferenciáját Magyarországon rendezik.

Az ELTE Etológia tanszékének kezdeményezésére és szervezésében megvalósuló rendezvényen a különböző szakterületek neves képviselői mutatják majd be legfrissebb eredményeiket. A meghívott eladók a kutyafélék kutatásának igazi szaktekintélyei: Robert Wayne, James Serpell, Topál József, Heidi Parker, Jane Packard, Sabine Nowak, Ray Coppinger, Marc Bekoff és Csányi Vilmos.

A konferencia helyszíne: ELTE Konferencia Központ, Budapest, Pázmány P. sétány 1/a.

http://csf2008.elte.hu

A konferenciához kapcsolódóan fotópályázatot is meghirdettek az alábbi témakörökben: kutyák akcióban, kutya-ember kapcsolat, formák és fények, kutyaszemélyiségek, vad barátaink (részletek hamarosan a honlapon).

Július 9-én a Canine Science Forum szatelit rendezvényeként szervezi meg az ELTE Etológia tanszék az I. Kutyaviselkedés-terápia Konferenciát állatorvosok számára. A részletes program hamarosan olvasható lesz a CSF honlapján.Prof. Miklósi Ádám,
tanszékvezető,
a Dog Behaviour, Evolution, and Cognition című könyv szerzője
(Oxford University Press)

Vásárolja meg a könyvet az amazon.com-on

E sajtóközlemény letölthető Adobe PDF formátumban is